Βραβεία Βιβλίου Public

1η θέση για το βιβλίο μας "Το μυστικό Βιβλίο του Μπλε Κύκλου"

 

Tο εκπαιδευτικό παιδικό βιβλίο το «Μυστικό Βιβλίο του Μπλε Κύκλου», το οποίο δημιουργήθηκε από την ερευνητική ομάδα του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου Νερού - Νηρέας του Πανεπιστημίου Κύπρου και τους βραβευμένους δημιουργούς Αντώνη Παπαθεοδούλου (συγγραφέα) και Ίριδα Σαμαρτζή (εικονογράφο) πήρε τη πρώτη θέση στα βραβεία Κοινού Public2019. Πολλά συγχαρητήρια στους δημιουργούς και στην ομάδα του Νηρέα που συνέβαλε στη δημιουργία του εκπαιδευτικού αυτού βιβλίου:

Δρ. Δέσπω Φάττα-Κάσινου- Διευθύντρια του Νηρέα και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια,

Δρ. Κώστας Μιχαήλ – Επιστημονικός συνεργάτης και μέλος του Δ.Σ. του Νηρέα,

Δρ. Ειρήνη Μιχαήλ-Κορδάτου -  Μεταδιδακτορική Συνεργάτιδα,

Δρ. Λήδα Ιωάννου-Ττοφά – Μεταδιδακτορική Συνεργάτιδα.

Κατά τη διαδικασία επιλογής του νικητή πραγματοποιήθηκαν δύο φάσεις ψηφοφορίας; Από τη πρώτη φάση αναδειχθήκαν τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία σε κάθε κατηγορία και από τη δεύτερη φάση το δημοφιλέστερο βιβλίο από όλα τα υποψήφια που πέρασαν στην τελική φάση.

Μετά από 181.522 ψήφους της πρώτης φάσης το «Μυστικό Βιβλίο του Μπλε Κύκλου» πέρασε στη τελική φάση και βρισκόταν στη βραχεία λίστα ανάμεσα στα 10 δημοφιλέστερα βιβλία στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία.

Στις 13 Ιουνίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η απονομή για το Βραβείο Κοινού Public 2019 στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία, όπου το «Μυστικό Βιβλίο του Μπλε Κύκλου», βραβεύτηκε ως το δημοφιλέστερο βιβλίο το οποίο προτίμησαν και ψήφισαν οι αναγνώστες των βιβλίων Public. 

Το «Μυστικό Βιβλίο του Μπλε Κύκλου», έχει ως βασικό στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσα από την ενημέρωση, τη γνώση και την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης, για την προστασία του πιο πολύτιμου αγαθού στον πλανήτη μας, του νερού. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και είναι διαθέσιμο σε βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και Κύπρου.