Ευκαιρία παρακολούθησης εκπαιδευτικού εργαστηρίου με θέμα τις διδακτικές μεθοδολογίες στη βιωσιμότητα, στην Παβία της Ιταλίας 18-21 Σεπτεμβρίου 2023 – 05/07/23

Share This Post

Bringing Higher Education Institutes Τowards Sustainability (BRIGHTS)

Δέκα (10) φοιτητές έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικό Εργαστήριο που πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου ERASMUS+ ‘BRIGHTS – Bringing Higher Education Institutes Τowards Sustainability’, στην Παβία της Ιταλίας στις 18 – 21 Σεπτεμβρίου 2023. Το έργο έχει ως στόχο να αναπτυχθούν καινοτόμες διδακτικές μεθοδολογίες (με επίκεντρο τον φοιτητή) που θα έχουν να κάνουν με θέματα βιωσιμότητας όπως: καθαρή ενέργεια, καθαρό νερό, βιώσιμες πόλεις και κοινότητες, κοινωνία και ισότητα των φύλων.

Το εργαστήριο θα φέρει τους φοιτητές και του καθηγητές σε συνεργασία έτσι ώστε να θέσουν τη βάση για την ανάπτυξη καινοτόμων διδακτικών μεθοδολογιών. Σε αυτό το εργαστήριο θα συζητηθούν: 1) η ανάγκη των φοιτητών για εκπαίδευση σε θέματα βιωσιμότητας
2) η ανάγκη των εκπαιδευτικών για προσαρμογή σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο και πεδίο σπουδών.

Έχοντας ήδη ξεκινήσει από μια προκαταρκτική έρευνα (ερωτηματολόγιο προς τους εκπαιδευτικούς) που αφορούσε τη διανομή και αξιοποίηση «Καινοτόμων Διδακτικών Μεθοδολογιών», το εργαστήριο σκοπεύει να εμβαθύνει αυτή την έρευνα και στοχεύει στην ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων και μεθοδολογιών, που χαρακτηρίζονται από:

  • Αυξημένη αλληλεπίδραση μεταξύ εκπαιδευτή και μαθητή
  • Αυξημένη αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας
  • Εκσυγχρονισμένες διδακτικές μεθοδολογίες για τους εκπαιδευτές προκειμένου να παρέχουν νέα και διαρκώς εξελισσόμενα θέματα όπως αυτά της βιωσιμότητας.

Το εργαστήριο αναμένεται να καθορίσει τα κριτήρια βάσει των οποίων θα δομηθούν οι μεθοδολογίες, με επίκεντρο τον μαθητή.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα Open Badge για τη συμβολή τους στο εκπαιδευτικό Εργαστήριο. Το Open Badge είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που ενσωματώνεται σε διαδικτυακές πλατφόρμες (π.χ. LinkedIn) και παρέχει όχι μόνο την πιστοποίηση της παρακολούθησης, αλλά και τις συγκεκριμένες δεξιότητες που αναπτύχθηκαν και την εκπαίδευση που έλαβαν.

Οι φοιτητές μπορούν να είναι από οποιοδήποτε ακαδημαϊκό προφίλ/πρόγραμμα. Οι προπτυχιακοί φοιτητές θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον ένα χρόνο σπουδών και να ενδιαφέρονται ή/και να είναι οικείοι με το θέμα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Τα έξοδα θα καλυφθούν από το έργο με το συνολικό ποσό των €700 (αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή).

Εάν είστε φοιτητής και επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο πιο πάνω Εργαστήριο, στείλτε την αίτησή σας συμπληρώνοντας τη διαθέσιμη φόρμα σε αυτό το σύνδεσμο:  που επισυνάπτεται στην επίσημη πρόσκληση ή ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο, μέχρι και τις 28 Ιουλίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Άντρεα Ναζίρη (Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο Νερού Νηρέας) στο naziri.andrea@ucy.ac.cy (22893526) ή να αποστείλετε μήνυμα στην αγγλική γλώσσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: brights@unipv.it.

Συντονιστής του έργου είναι το Πανεπιστήμιο της Παβίας, ενώ το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (Γερμανία) αποτελούν τους εταίρους του έργου.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με το έργο, στη σχετική ιστοσελίδα: https://brights.unipv.it/home.

More details in English about the workshop here.

Προθεσμία: 28/07/2023

More To Explore

Articles in press

Σημαντική χρήση μεθαμφεταμίνης στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με Πανευρωπαϊκή Έρευνα – 20/03/24

Σημαντική χρήση μεθαμφεταμίνης στην Κύπρο, αλλά χαμηλότερα Eυρωπαϊκό μέσο όρο για άλλες ουσίες.   Πανευρωπαϊκή Έρευνα που διεξήχθη την άνοιξη του 2023, σχετικά με την

News

World Water Day – 22 March 2024

Economic, social and environmental prosperity of communities and protection of public health, food and energy systems rely on the equitable management of a well-functioning water

Scroll to Top