Σεμινάριο δρoς Ανδρέα Χατζηχαμπή στο Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο Νερού Νηρέας του ΠΚ

Share This Post

*ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΡΟΥ ΝΗΡΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο Νερού Νηρέας του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Η δράση του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης – Αναστοχασμός για την περιβαλλοντική εκπαίδευση του 21ου αιώνα»στα πλαίσια της σειράς σεμιναρίων του Νηρέα ‘Whenideasflow’ το οποίο θα διεξαχθεί από τον Δρ. Ανδρέα Χατζηχαμπή (επιστημονικός υπεύθυνος του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης-ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.), στις 4 Νοεμβρίου 2014, ώρα 16:30, στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Κτήριο 7, Αίθουσα 10, στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης.

Σύντομη περίληψη παρουσίασης:

  • Το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.)
  • Άξονες δράσεις του ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.
    • Προγράμματα και ευκαιρίες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και της υγείας του πλανήτη μας
    • Κύρια ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα τουΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.
    • Αναστοχασμός για την περιβαλλοντική εκπαίδευση του 21ουαιώνα
      • Περιβαλλοντική εκπαίδευση: παρελθόν, παρόν και μέλλον
      • Βασική συλλογιστική για την εκπαίδευση για την αειφορία της γης

Σύντομο βιογραφικό ομιλητή:

Ο Δρ. Ανδρέας Χατζηχαμπής γεννήθηκε στη Λευκωσία και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Είναι νυμφευμένος με τη Δήμητρα Παρασκευά από το Λευκόνοικο και έχουν τρία παιδιά (την Κυριακή, τη Δέσποινα και τον Χαράλαμπο).

Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την Περιβαλλοντική Διαχείριση και Διατήρηση. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Βιολογία διατήρησης απειλούμενων παράκτιων οικοσυστημάτων της Κύπρου». Εργάστηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών. Δίδαξε σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

O Δρ. Ανδρέας Χατζηχαμπής έχει συμμετάσχει επίσης σε δεκάδες τοπικά και διεθνή επιστημονικά και εκπαιδευτικά συνέδρια παρουσιάζοντας αποτελέσματα της επιστημονικής του εργασίας. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει βιβλία, άρθρα που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων μετά από επιστημονική αξιολόγηση – κρίση, άρθρα σε βιβλία και ερευνητικές εκθέσεις / μελέτες.

Συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών δημιουργώντας δίκτυα συνεργασίας με πολλά ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 

Δημοσιεύτηκε στο Παιδεία News

More To Explore

Articles in press

Σημαντική χρήση μεθαμφεταμίνης στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με Πανευρωπαϊκή Έρευνα – 20/03/24

Σημαντική χρήση μεθαμφεταμίνης στην Κύπρο, αλλά χαμηλότερα Eυρωπαϊκό μέσο όρο για άλλες ουσίες.   Πανευρωπαϊκή Έρευνα που διεξήχθη την άνοιξη του 2023, σχετικά με την

News

World Water Day – 22 March 2024

Economic, social and environmental prosperity of communities and protection of public health, food and energy systems rely on the equitable management of a well-functioning water

Scroll to Top