Θεατρική Παράσταση “Ταξίδι στον Μπλε Κύκλο” – Κυριακή 2 Απριλίου 2023, Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής – Πανεπιστήμιο Κύπρου

Share This Post

Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών και Τεχνικών Διεργασιών & Συστημάτων Νερού Γαία (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος | Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο Νερού Νηρέας) του Πανεπιστημίου Κύπρου, παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση «Ταξίδι στον Μπλε Κύκλο», η οποία βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο των Αντώνη Παπαθεοδούλου, Ίριδας Σαμαρτζή και Δέσπως Φάττα-Κάσινου «Το Μυστικό Βιβλίο του Μπλε Κύκλου» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).

Με ευφάνταστο τρόπο, η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Γαία του Πανεπιστημίου της Κύπρου, με επικεφαλής την Καθηγήτρια Δέσπω Φάττα-Κάσινου, δημιούργησε σε συνεργασία με τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου ένα βιβλίο γνώσεων, επιστημονικού περιεχομένου, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά. Δύσκολες έννοιες όπως είναι η διαχείριση υδάτων και υγρών αποβλήτων, οι χαρακτηριστικές
ιδιότητες του νερού, η ρύπανση και απορρύπανση του νερού συστήνονται στους νεαρούς αναγνώστες με διασκεδαστικό τρόπο.

Η παράσταση που βασίζεται στο εν λόγω βιβλίο, θα ταξιδέψει τους μικρούς θεατές σε έναν εκπληκτικό προορισμό… τον Μπλε Κύκλο! Σε αυτήν την περιπέτεια, θα ανακαλύψουν την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και του νερού για τη ζωή πάνω στον πλανήτη. Θα διαπιστώσουν τη μοναδικότητα του πολύτιμου αυτού αγαθού και θα εκπλαγούν με τις παραξενιές του. Θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία που θα γοητεύσει και θα επιμορφώσει τα παιδιά σε σκηνοθεσία του Θανάση Δρακόπουλου.

Η παράσταση «Ταξίδι στον Μπλε Κύκλο» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 2 Απριλίου στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, στις 10:30 και στις 12:00, και η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους. Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, ενώ τις στηρίζουν το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού καθώς και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας. Τον Γενικό Συντονισμό των παραστάσεων έχει αναλάβει η Top Kinisis.

Ταυτότητα παράστασης

Ανάπτυξη Θεατρικής Ιδέας: Δέσπω Φάττα-Κάσινου
Σκηνοθεσία: Θανάσης Δρακόπουλος
Θεατρική προσαρμογή: Γιαννούλα Κλεάνθους
Σκηνογραφία: Σόσε Εσκιτζιάν
Χορογράφος: Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα (Σχολή χορού Mambo)
Σχεδιασμός φωτισμού: Σάββας Μυλωνάς
Επεξεργασία ήχου: Βαλεντίνος Βαλιαντή
Μακιγιάζ: Λίτσα Ιωαννίδου

Είσοδος: δωρεάν.

Κρατήσεις: Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.tickethour.com.cy ή κάποιο υποκατάστημα της ACS Courier για να εξασφαλίσετε δελτίο ελέυθερης εισόδου.

Δημοσιεύτηκε στο paideia news

Δημοσιεύτηκε στη YgeiaWatch

Δημοσιεύτηκε στο larnakaonline

More To Explore

Scroll to Top