Το ΑΠΚΥ συμμετέχει σε νέο Ερευνητικό Πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το Erasmus+

Share This Post

Στο νέο ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο “Exploring European Cultural Heritage for fostering academic teaching and social responsibility in Higher Education (EU_CUL)”, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, συμμετέχει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ).

Το έργο θα μελετήσει τους τρόπους με τους οποίους και τον βαθμό στον οποίο τα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης/Πανεπιστήμια και οι Κοινωνικοί Εταίροι δραστηριοποιούνται  σε σχέση με την ενίσχυση και προώθηση της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο ευρύτερο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης.

Υπεύθυνη του ερευνητικού έργου για το  ΑΠΚΥ είναι η Μαρία Γραβάνη, Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Συντονίστρια των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και «Adult Education For Social Change»  (Erasmus Mundus International Master).

Συντονιστής του έργου, το οποίο εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 280 χιλιάδες ευρώ και έχει τριετή διάρκεια, είναι το University of Lower Silesia (Πολωνία). Στην κοινοπραξία συμμετέχουν ως εταίροι το ΑΠΚΥ και τα πανεπιστήμια Leiden University (Ολλανδία), University of Gothenburg (Σουηδία) και University of Málaga (Ισπανία).

 

Δημοσιεύτηκε στο Παιδεία News

More To Explore

Articles in press

Σημαντική χρήση μεθαμφεταμίνης στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με Πανευρωπαϊκή Έρευνα – 20/03/24

Σημαντική χρήση μεθαμφεταμίνης στην Κύπρο, αλλά χαμηλότερα Eυρωπαϊκό μέσο όρο για άλλες ουσίες.   Πανευρωπαϊκή Έρευνα που διεξήχθη την άνοιξη του 2023, σχετικά με την

News

World Water Day – 22 March 2024

Economic, social and environmental prosperity of communities and protection of public health, food and energy systems rely on the equitable management of a well-functioning water

Scroll to Top